Ett sinne i balans

– Minska din stress, öka ditt fokus och förbättra din prestation

I det mentala gymmet hittar du allt du behöver för att träna upp din mentala styrka. Träningsprogram, kurser, ett forum, livecoachning och mycket mer.

Läs mer och bli medlem

Välkommen till Det mentala gymmet   

En onlinetjänst med kurser, program och verktyg som hjälper dig att:

 

 • Prestera bättre

  Många som presterar på en hög nivå ser mental träning som någonting helt nödvändigt. Du kommer att märka varför. När ditt sinne jobbar med dig får du ut en större del av din potential.
 • Bli bättre på att hantera stress

  När du är mindre stressad mår du bättre och upplever att du har större kontroll över din situation. Du fungerar också i regel bättre som människa.
 • Förbättra din självkänsla

  Ditt självprat och dina tankar om dig själv påverkar hur du ser och värderar dig själv. I det mentala gymmet skapar vi förutsättningar för tankar och självprat som hjälper dig och gör ditt liv bättre.
 • Sova bättre

  Ju mer vi lär oss om sömn, desto viktigare förstår vi att det är. Ju bättre du sover desto hälsosammare och lyckligare är du.
 • Fokusera bättre

  Det finns gott om forskning som visar tydliga samband mellan såväl fokus och prestation som fokus och upplevd lycka. Att kunna fokusera är en egenskap som blir mer och mer ovanlig. 
 • Skapa goda vanor

  Dina vanor styr till stora delar ditt liv. Beteenden som har blivit till vanor går mer på automatik än andra beteenden. Du kan utnyttja kraften i vanor genom att "designa" de vanor du vill ha och steg för steg föra in dem i ditt liv.
"Vill passa på att säga att den mentala träningen gör skillnad. När jag lyssnar regelbundet påverkar det mig på ett sätt som jag inte riktigt förstod förrän jag började slarva och skjuta upp det till senare."
- Veronica
"Jag har fått spontana kommentarer från flera oberoende håll om att jag ser så glad och pigg ut. Det känns fantastiskt roligt. Min mamma har också blivit inspirerad och är nu också med …"
-Linn

Just nu kan vi inte ta in fler medlemmar i Det mentala gymmet

Ange din mail om du vill vara först med att få reda på när vi tar in nya medlemmar igen.

När du klickar på knappen godkänner du att Monkey mindset kan maila dig på den mailadress du anger. I varje mail finns en länk att klicka på om du inte vill ha fler mail.

Genomgång av Det mentala gymmet

 
"Lite kort respons bara om det kan vara till användning: Ett fantastiskt och ambitiöst program! Jag har inte klarat att lägga tiden på att gå i samma takt utan har sparat allt för att ta längre tid på mig...
... Jag har blivit beroende av övningarna för att gå ner i varv och fokusera när jag känner mig stressad /rastlös och ofokuserad."
- Signatur Å
"Hej! Jag är nu inne på sista veckan av det mentala träningsprogrammet och ville bara säga att jag tycker att det har varit ett fantastiskt givande program som gör skillnad."
Känner av att jag har ett mer positivt tankesätt och ser saker i ett nytt ljus, även mindre stressad. Så skönt att bli påmind om att ta sig tid att reflektera.
Det här har du verkligen gjort bra, kul att du gör skillnad! :) allt gott!
– Sofia

Det här är Det mentala gymmet 

 

Mental träning

Ljudfiler, reflektionsuppgifter, vardagsövningar med mera

Träningsprogram med instruktioner som hjälper dig att skapa en kontinuerlig och hållbar mental träningsvana.

Mental träning för både nybörjaren och proffset

Det finns massor av olika saker du kan träna. En del av medlemmarna går runt på alla programmen medan andra hittar sin favorit och håller sig till den. Träningen är indelad i de här kategorierna.

 • Hitta lugnet
 • Gå djupare
 • Självkänsla
 • Attityd, mål och fokus
 • Boosters
Program

Självkänsla - Så älskar du dig själv

Ett fyra veckor långt program som är något alldeles extra. Programmet är helt fokuserat på handling och du som är beredd att ge järnet och inte ge upp kommer få en helt ny bild av vad självkänsla är och hur du kan påverka den. 

Programmet innehåller

 • Videos där jag varje vecka berättar vad du ska göra.
 • Uppgifter - både för den som vill gå all in direkt och för den som vill ta det lite lugnare.
 • Meditationer och ljudfiler med mental träning som stöttar det praktiska arbetet
Kurs

Vanor som sätter sig

En kurs som visar vad vanor är, hur de fungerar och hur du kan göra för att systematiskt och hållbart skapa de vanor du vill ha och göra dig av med ovanor som förstör för dig.

Kursen innehåller:

 • Tolv videolektioner där du får lära dig allt om vanor samt steg för steg-instruktioner för hur du skapar egna vanor. 
 • Utskrifter av vad som sägs i varje lektion och nedladdningsbara slides som du kan skriva ut och jobba med i lugn och ro.
 • Två arbetsböcker, en som visar hur du skapar nya vanor och en som visar hur du gör dig av med ovanort.
 • Vanekalender, referenslista, loggbok och flera andra dokument som hjälper dig att nå framgång.
Kurs

Sömn - Din bortglömda superkraft

Tro det eller ej men förutom att du blir friskare och smartare av god sömn så blir du också snyggare. Det finns forskning på det.

I vår sömnkurs tar du ett systematiskt grepp om din sömn. Du skapar en sömnplan som ger dig bästa möjliga förutsättningar för att kunna sova så gott som möjligt och så mycket som du behöver.

Kursen innehåller:

 • Fem videolektioner som bland annat handlar om nyttan med sömn, vanliga sömntjuvar, sådant som är bra för sömnen och hur du skapar ett mindset som är mest konstruktiv för bra sömn. 
 • Arbetsbok som ger dig insikt och kunskap om din egen sömn och vad du kan göra för att förbättra den.
 • En lektion där jag skapar min egen sömnplan och visar dig hur du kan göra din.
Forum

Monkey mindsets exklusiva forum 

Forumet är vårt hemliga vapen. Tillsammans är vi mycket starkare. I forumet samlas vi för att prata, diskutera och stötta.

Forumet är bara öppet för medlemmar i Det mentala gymmet. Det är en plats där du både träffar likasinnade och kan prata med oss som jobbar med Det mentala gymmet. 

I forumet pratar vi både om vad som fungerar bra och vad som vi behöver hjälp med. Vi tipsar varandra om böcker, tv-serier eller annat som kan vara av intresse. 

Ibland har vi utmaningar som medlemmarna kan välja att hoppa på. Till exempel "Vad är det viktigaste du vill få gjort den här veckan. Skriv i tråden varje dag hur det går". Nytta blandat med nöje!

Det är till stor del samtalen inne i forumet som styr vilket innehåll som produceras härnäst.

Livecoaching

Frågestunder där vi ses live via video

Flera gånger per månad har vi livecoaching i det mentala gymmet. Då går jag live via video och svarar på de frågor som har kommit in från medlemmarna. 

Ibland så pratar jag också om något speciellt ämne som har önskats. 

Livecoachingen och forumet betyder att du alltid kan få dina frågor besvarade. Du behöver aldrig köra fast och om du inte kommer vidare är det bara att ställa en fråga inne i forumet eller skicka in den till mig så att jag kan ta upp den i livecoachingen. 

Alla sessioner spelas in och läggs i arkivet. Som medlem i Det mentala gymmet har du tillgång till alla tidigare tillfällen.

Som medlem får du:

 

Full access till allt innehåll i Det mentala gymmet. Både på dator och via mobilapp.

 

 • Träningsprogram som bygger din mentala styrka

  ALLT du behöver för att ge ditt sinne den TRÄNING och den ÅTERHÄMTNING det behöver. Videos, ljudfiler, instruktioner, arbetsböcker och mycket annat. 

 • Kurser som bland annat förenklar ditt liv, hjälper dig att sova och förbättrar din självkänsla

  Enkla, intressanta och praktiska kurser som steg för steg visar vad du kan göra och hur du kan tänka för att skapa hållbar förändring inom de områden du själv väljer. Videos, arbetsböcker, övningar, med mera. 
 • Full tillgång till vårt exklusiva forum

  Hjälp, stöd och inspiration är aldrig långt borta. Ingen fråga är för liten och vi finns i forumet varje dag.
 • Intervjuer, artiklar, övningar m.m

  Resurser, hjälpmedel och lite extra inspiration.
 • Frågestunder live via video

  Var med och ställ frågor eller välj att bara vara åskådare. Regelbundna sessioner som spelas in och du har tillgång till hela arkivet med tidigare tillfällen.

Om du inte är nöjd så får du pengarna tillbaka

Det enda du behöver göra är att säga till inom 30 dagar. Inga frågor, inga konstigheter. Det finns inget finstilt. Jag vill att du ska vara nöjd annars ska du inte behöva betala mig. Skicka bara ett mail eller kontakta mig i forumet så återbetalar jag din medlemsavgift.

Frågor och svar

Jag hoppas att vi ses inne i det mentala gymmet

Mental träning har förändrat mitt liv till det bättre. Jag vet att det samma gäller många andra.

Det som nu är Det mentala gymmet, var från början en kurs i mental träning där jag mailade mina kunder en bifogad ljudfil varje lördag. Sedan växte det, lite i taget, till vad det är nu. 

Det som har kommit till är ofta sådant som medlemmarna själva önskat. Jag hoppas att det kan fortsätta så. Kom gärna med förslag.

Om du är beredd att göra jobbet så kommer du att uppleva resultat. Det kan jag garantera. Om det visar sig att ändå inte är någonting som passar dig, så får du så klart pengarna tillbaka. Ingen risk. Bara en stor möjlighet.

Ta hand om dig,

Daniel Sjöstedt

Just nu kan vi inte ta in fler medlemmar i Det mentala gymmet

Ange din mail om du vill vara först med att få reda på när vi tar in nya medlemmar igen.

När du klickar på knappen godkänner du att Monkey mindset kan maila dig på den mailadress du anger. I varje mail finns en länk att klicka på om du inte vill ha fler mail.