Daniel Sjöstedt


Monkey mindset startades utifrån mina egna behov. Jag hade under flera år strävat efter att förenkla, effektivisera och skala bort. Vad jag sökte, på ett ungefär, var inre frid. Lite mental lugn och ro.

Jag läste, såg och lyssnade och en sak var säker, det var varken mängden information – eller kvaliteten på den – som var problemet. Varför var det då så svårt?

Forskare och tänkare har tagit fram metoder och modeller som bevisligen hjälper. Inte en modell. Inte tio. Hundratals. Kanske tusentals.

Mitt problem var implementationen. Att ta det jag lärde mig och föra in det i mitt liv. Och när jag pratade med andra så sa de samma sak. Många av oss vet vad vi vill ha och vi vet vad vi inte vill ha. Men när vardagen kommer i vägen är det lätt att fastna i redan upptrampade fotspår.

Mitt mål med Monkey mindset var att hitta sätt att komma loss. Omsätta kunskapen till handling. Inte bara för mig, utan även för dig.

Jag och min familj bor i Norrköping.

Patrik Edblad


Jag är beteendevetare, mental coach och författare.

Mitt arbete går ut på att hjälpa människor få ut så mycket som möjligt av livet. För att göra det lär jag ut tidlösa idéer och vetenskapligt baserade strategier för att må bra och prestera på topp.

Min hemsida, PatrikEdblad.com, har över 10,000 prenumeranter och mina artiklar går att läsa i några av de mest populära publikationerna i världen — däribland The Muse, Lifehacker och POPSUGAR.

Jag har skrivit tre populära böcker i en serie som heter The Good Life Blueprint Books. De finns för närvarande bara tillgängliga på engelska, men jag jobbar på svenska översättningar.

Som coach har jag jobbat med över 400 klienter från alla delar av världen.

I det här arbetet hjälper jag människor med fokuserad produktivitet: att uppnå mer genom att göra mindre.

Här på Monkey mindset assisterar jag Daniel främst som community manager i våra olika forum. Du kan också höra min röst i några poddavsnitt och läsa mina artiklar i nyhetsbrevet.

Jag bor med min familj i Östersund.