31. Mitt framtida jag – Intro

 

Välkommen till Monkey mindset, en podcast som framför allt handlar om mental träning. Jag heter Daniel och det här avsnittet består av två delar. Här berättar jag kort om övningen som finns i del två. Jag delade upp avsnittet så att du kan göra övningen flera gånger om du vill utan att varje gång behöva spola förbi det här försnacket.

Jag har hämtat den här visualiseringsövningen från boken "Co-active Coaching". Den går ut på att du besöker ditt framtida jag. Och du gör det för att få perspektiv på ditt liv, för att kunna se på saker och ting med lite avstånd.

Så här går övningen till

Och när du gör det här behöver du ha lugn och ro runtomkring dig. Du kan sitta eller ligga, det spelar ingen roll.

Men snälla lyssna inte på den om du gör någonting annat som kräver din fulla uppmärksamhet.

Övningen går till så att jag först leder dig ner i avslappning. Sedan guidar jag dig genom visualiseringsövningen. Jag ger dig instruktioner som du följer. Vad det handlar om är att du använder din egen fantasi med min hjälp och om du vill avbryta är det bara att slå upp ögonen. Om jag säger någonting som du inte känner dig bekväm med eller som du inte vill göra är det bara att strunta i det om du vill. Så under övningen ger du mig kontrollen men när du vill kan du själv ta tillbaka den.

Skriv ner din upplevelse

När övningen är slut kan du ta några minuter och dokumentera det du upplevde. Skriva ner det eller prata in det på mobilen eller liknande. Det här är en viktig del av övningen.

Du kan göra övningen så ofta du vill och när du har gjort den tillräckligt många gånger kommer du inte att behöva mig längre. Då kan du göra den helt på egen hand och anpassa den på det sätt du själv vill.

Tänk inte på huruvida du gör rätt eller fel eller huruvida du befinner dig i rätt tillstånd eller ej. Följ bara med i övningen så bra du kan. Och om du somnar är det inte hela världen. Då behövde din kropp sömn.

Berätta gärna för mig hur du tyckte att det gick. Du kan nå mig på daniel<at>monkeymindset.se.

Och om du tyckte det här var intressant och vill testa det här med mental träning så kan du få fler ljudband av mig. Om du signar upp för mitt nyhetsbrev på monkeymindset.se så skickar jag dig de fyra ljudband som ingår i min app som heter mental träning.

Lycka till.

Konkreta strategier för mer lugn, bättre fokus och stabilare vanor

Varje vecka skickar jag ut en gratis artikel till över 10 000 personer med enkla och användbara tips om mindset, fokus, vanor och rutiner. Prenumerera du också.

Ingen spam, inga konstigheter. Att prenumerera kostar inget och du kan avprenumerera när som helst.